DomovLokacijaUrnikPišiFacebook
Pole-Dance-studio
Pole Dance studio
Kolarjeva 47
SI-1000 Ljubljana

T: +386 30 640 066
E: info@poledancing.si
Vsaka človek ima potencial, da se nauči plesa ob drogu, ne glede na starost, velikost ali težo.

 

Živčne?

Ne, ni potrebe! Pole Dance Studio je zelo nezahtevno in zabavno okolje, v katerem dekleta in fantje podpirajo drug druga. Dobrodošli vse željne poiskusiti nekaj novega, vseh starosti, oblin in telesne pripravljnosti.

 

Ali obstajajo kakršnekoli omejitve?

Ples ob drogu ni primeren za ljudi, ki imajo težave s hrbtenico, težave s srcem, novimi mišičnimi poškodbami. Minimalna starost je 16 let. Zgornje starostne meje ni.

 
Kako poteka vadba?

Vadbe so prilagojene tako, da ustrezajo vsem nivojem znanja. Sestavljene so iz 60 minutnega treninga pod vodstvom inštruktorja s skupinskim ogrevanjem in raztezanjem.

 

Ura plesa ob drogu tipično vključuje ogrevanje, nekaj obratov in/ali elementov na drogu, vaje za moč in vzdržljivost, plezanje, nekaj plesnih elementov in včasih tudi gibe na tleh ter raztezanje.

 

Zakaj se je potrebno ogreti in raztegniti.

Ogrevanje je eden najpomembnejših elementov vadbe. Z njim pripravimo telo na napore, ki se pojavljajo med samo vadbo.

Z ogrevanjem poveča se mišična temperatura, ogrete mišice so bolj elastične in se lažje premikajo. Da bi bilo ogrevanje iz treninga v trening čim bolj uspešno in lažje, ga je potrebno kombinirati z raztezanjem, ki ima zelo pomembno vlogo. Pomembno se je raztegniti tako na začetku vadbe, ker s tem se pridobi gibljivost, ki omogoča, da se gibi izvajajo z največjo možno amplitudo. Kot tudi na koncu za mišično sprostitev, ko so mišice še ogrete.

 

 

Kaj naj oblečem in kaj potrebujem?

Nekaj, v čemer vam bo udobno.

Majico, trenirko ali pajkice ter kratke hlače, plesne copate ali nogavice, brisačo, vodo.

Pri plezanju na drog ali izvedbi težjih elementov je zelo pomemben dober oprijem z drogom zaradi varnosti. Zaradi tega je pomembno, da so noge in roke gole, v nasprotnem primeru vaj ni mogoče izvajati učinkovito.

 

Za vadbo na aerial hoopu, flexi in capoeiro je potrebna dolga trenirka ali pajkice, maica, nogavice, brisača in voda.

 

Kaj je individualna ura vadbe?

Individualne ure vadbe so namenjene posamezniku, ki želi, da se čimprej nauči elementov plesa ob drogu. So intenzivnejše, saj se trener osredotoči na individualne potrebe posameznika.

 

Ples je nekaj čudovitega - prijetna družba, prijetna glasba, lepota gibanja.

 

Ples je jezik, ki ga razumejo po vsem svetu in je najlepši način spoznavanja in izražanja čustev. Nobene dolgočasnosti, le zabava in sprostitev.